5 mobiele trends om in 2020 in de gaten te houden

De sneltreinvaart waarmee de mobiele telefoon zich de afgelopen jaren een plekje heeft verworven in ons leven is ongekend. Van gebruiksobject om enkel mee te bellen is de gsm uitgegroeid tot een smart device. En de ontwikkeling van deze smartphone staat verre van stil, sterker nog hij evolueert in rap tempo. Op het gebied van mobiele telefonie kunnen we in 2020 dan ook zeker rekening houden met de volgende 5 trends.


Foldable smartphone of dual display phone

De afgelopen jaren is het uiterlijk van de smartphone niet echt veranderd. De fysieke knoppen zijn grotendeels verdwenen, het beeldscherm is veelal wat groter geworden en de kwaliteit van het scherm is stukken beter. Maar nu staan we aan de vooravond van een grotere verandering. Telefoonfabrikanten zetten namelijk in op de opvouwbare telefoon (zoals de Samsung Galaxy Fold en motorola RAZR)  en de smartphone met dual display (zoals het nieuwe concept Microsoft Surface Duo, waardoor het uiterlijk van de smartphone zoals we hem nu kennen radicaal zal veranderen. Of deze nieuwe generatie telefoons in 2020 al echt gemeengoed zal worden is nog maar de vraag, maar wij gaan er vanuit dat dit in de toekomst de standaard zal worden. 

 


Pinnen met de smartphone

Met de komst van Apple Pay naar Nederland, is ook het aantal contactloze betalingen met de smartphone explosief gestegen. Opvallend hierbij is dat pinnen met de smartphone, niet enkel is gestegen onder Apple-devices, ook Android gebruikers lijken deze nieuwe manier van betalen volledig te omarmen. De verwachting is dat deze trend zich in 2020 door zal zetten.


De opkomt van 5G

T-Mobile heeft aangekondigd in 2020 een landelijk dekkend 5G-netwerk uit te willen rollen. De eerste 5G smartphones zijn in 2019 al op de markt gebracht en Apple brengt in 2020 de eerste 5G iPhone uit. Zo wordt de wereld om ons heen steeds slimmer en met 5G is de IoT (Internet-of-Things) klaar voor een vliegende start, met jouw mobiele telefoon als controller.


Spraakgestuurde interfaces zoals een virtual assistent

Wie met de komst van de eerste smartphones handsfree een collega wilde bellen vanuit de auto, kon dat middels een spraakopdracht regelen. Inmiddels nemen de voice gestuurde interfaces de wereld over. Op vrijwel iedere smartphone kan je een virtual assistent vinden, zoals Siri of Google. En met een simpel spraakcommando bel je nog steeds die collega, maar bestel je ook de boodschappen of doe je alvast de lichten aan in huis.

Nu zijn het met name de digitale koplopers die de nieuwste voice technologieën in huis hebben, maar ook – of juist – voor een minder digitaal vaardige groep gaat er met voice gestuurde opdrachten een wereld aan mogelijkheden open.


Vast mobiel – integratie

Mobile only wordt de norm. De smartphone als ID, je bank, je verzekeraar, je toegang tot het internet, je toegang tot de wereld. Toch is het voor veel ondernemers belangrijk om naast een mobiele telefoon ook een vast nummer te hebben. Dit vaste nummer straalt meer vertrouwen uit en maakt het makkelijker om privé en zakelijk gescheiden te houden. Maar de moderne ondernemer is een stuk mobieler geworden qua werkplek. Om dan toch ook op het vaste nummer goed bereikbaar te blijven bestaat de vast-mobiel integratie. In 2019 was hier al veel vraag naar, en wij verwachten in 2020 al onze klanten die gebruik maken van Xelion, van een vast-mobiel integratie te voorzien. En ben je dan een keer op vakantie, of wil jij gewoon niet op het vaste nummer bereikbaar zijn, dan koppel je deze aan het mobiele nummer van je collega.

© Copyright 2023

Disclaimer