Data naar de zee dragen? Voorkom een hoge datarekening na je vakantie met deze vijf tips

Even op het strand van Ibiza luisteren naar het nieuwe album van Beyonce, al selfie-makend, op Instagram plaatsend en kijkend naar het witte zand en het kristalheldere blauwe water. En als je dan toch bezig bent maak je er direct een mooie video van. Filtertje eroverheen en online knallen.

Tegenwoordig is dit de normaalste zaak van de wereld, maar denk je op dat moment wel na wat dit doet met je dataverbruik? Dagelijks worden gebruikers van data in het buitenland ‘verrast’ door hoge rekeningen. Je wilt toch niet voor schut lopen op kantoor dat jij diegene was die zich moet verantwoorden bij de directie door een datarekening van meer dan EUR 1.000,-? Be not one of them en check onderstaande tips voordat je op vakantie gaat om dit te voorkomen.

 

Check voor vakantie de internationale tarievenlijst

Al ruim een jaar kun je je databundel gebruiken binnen de EU. Ook zijn er nog een aantal extra (populaire) vakantiebestemmingen binnen Europa toegevoegd. Kun jij elk land opnoemen die binnen de EU valt? Dat is voor de meeste nog lastig. Daarom staan alle internationale tarieven en welke landen in welke tariefregio is ingedeeld duidelijk omschreven in de tarievensheet. Het streamen van bijvoorbeeld een aflevering Narcos in Colombia kost al gauw honderden euro’s. Een auto huren en deze wijken opzoeken is goedkoper. Veiliger…. dat durven we niet te garanderen 😉

 

Netflix en Spotify bieden offline video en muziek aan

Wil je dan toch veilig en kosteloos het laatste seizoen van Narcos bekijken, download dan de afleveringen wanneer je gebruik maakt van WiFi. Je kunt dan, net als muziek via Spotify, deze afleveringen ‘Offline’ bekijken. Dit scheelt aanzienlijk in je dataverbruik en dus in de kosten.

 

Verversen op achtergrond verspilt data

Voor sommige apps, zoals whatsapp en Coligo MESSENGER, is het handig om deze op de achtergrond te verversen. Maar is het écht nodig dat je LinkedIn real-time ververst? Gemiddeld hebben we bijna 100(!) applicaties op onze smartphone, waarvan de meeste automatisch verversen op de achtergrond. Via instellingen op je smartphone kun je dit per applicatie instellen. Kost je even 15 minuten van je tijd om dit in te stellen, maar het is de moeite meer dan waard. Want ‘Data naar de zee dragen’ is toch zonde? Daarnaast geeft je smartphone ook inzichten welke apps de dataslurpers zijn zodat je ook in Nederland je verbruik kunt beperken.

 

Download de app

Wanneer je op vakantie gaat zijn er verschillende apps die je kunnen ondersteunen. Met de Coligo REACH-app en met de Xelion app kan je alle zakelijke gesprekken automatisch doorzetten naar je (minst) favoriete collega. Zo loop je geen belangrijke klantcontacten mis.

 

Zet af en toe je data uit

Dit klinkt eng, maar dat is het echt niet. Integendeel. Even geen mailtjes, Whatsappjes en binnenkomende Facebook-berichten, maar intens genieten van het moment. Dus weg die telefoon, voetjes in het zand en kom heerlijk tot rust op vakantie!

 

BRON: www.voiceworks.com

Coligo Reach

Coligo Google Play

Coligo App Store

Xelion

Xelion Google Play

Xelion App Store

 

© Copyright 2023

Disclaimer