ALL-IN-ONE PRINTER MET FAX EENVOUDIG TE HACKEN

De printers met faxfunctie die bij menig advocatenkantoor op de gang staan vormen een veiligheidsrisico. Dat blijkt uit onderzoek van software-aanbieder Check Point. Kwetsbare plekken in het faxprotocol geven hackers toegang tot de apparaten en het netwerk.

Onderzoekers van Check Point ontdekten dat cybercriminelen eenvoudig een bedrijfs- of thuisnetwerk kunnen infiltreren met gebruik van de all-in-one printer-faxmachines. Het enige wat daar voor nodig is, is een faxnummer.

Door een fax met malware te sturen kan de hacker de printer/fax overnemen. Vervolgens kan de hacker documenten zoeken in het netwerk waarmee het apparaat verbonden is. De malware stuurt die bestanden daarna naar het faxapparaat van de hacker. Check Point publiceerde maandag een video met uitleg over dit soort aanvallen.

Het bedrijf heeft de test gedaan met HP all-in-one printers met fax. HP heeft inmiddels een patch ter beschikking gesteld voor de eigen producten. Maar Check Point waarschuwt dat apparaten van andere aanbieders nog steeds een veiligheidsrisico vormen, omdat de kwetsbare plek zich in het faxprotocol zelf bevindt.

Check Point adviseert bedrijven daarom alle updates te installeren die beschikbaar zijn, de apparaten in een gesegmenteerd netwerk te plaatsen en end point protection in te zetten.

 

BRON: Advocatenblad.nl

Helder Legal Fax

Met onze digitale faxoplossing valt dit security issue te voorkomen. Neem contact op met een van onze accountmanagers voor meer informatie

Bel: 088-4435333

Contactformulier

© Copyright 2023

Disclaimer