Als uw digitale leven op straat ligt

Wie de deur uit gaat doet vaak de “drie punts controle”: portemonnee, sleutels, telefoon. Die kleine hartverzakking als een van de drie niet op de plek zit waar u het verwacht, kennen we allemaal wel. Volgens de NS staat de mobiele telefoon, na bank / OV-passen op plaats twee van de meest verloren voorwerpen in de trein. Wat moet u doen als u uw zakelijke telefoon kwijtraakt en daarmee alle data en toegang tot zakelijke applicaties (soms letterlijk) op straat liggen?

Data waardevoller dan het toestel

Bij veel mensen staat het hele leven tegenwoordig op hun telefoon. Zakelijk en privé vermengen snel in de digitale wereld. Het is de primaire manier om met klanten te communiceren en geeft ze toegang tot alle zakelijke toepassingen. Daarnaast is het is het portaal tot hun sociale leven en de plek geworden waar ze al hun foto’s en dierbare herinneringen op bewaren. Daarom is het kwijt zijn van data vaak frustrerender dan het kwijt zijn van het toestel zelf. Die is vervangbaar, data zoals foto’s vaak niet.

Snel weer verder waar u was gebleven

Een verloren telefoon voelt als verloren contact met de buitenwereld. U bent dan best wel even onthand omdat u onderweg niet meer makkelijk bij uw e-mail kunt, alle telefoonnummers uit uw adresboek weg zijn en u onbereikbaar bent. Daarom is het zeker voor professionals zaak om snel weer een nieuw toestel te hebben en weer verder te kunnen.

Onze dienst Helder Zicht helpt uw organisatie snel uit de brand bij een verloren of defect toestel. In minder dan 4 uur kan er een collega op een locatie van uw voorkeur in Nederland zijn met een vervangend toestel, die er ook meteen voor zorgt dat het toestel gelijk gebruikt kan worden. Na het terugzetten van een (hopelijk recent gemaakte) back-up, kunt u weer verder waar u gebleven was.

Toegang blokkeren en veilig verder

Omdat moderne telefoons bijna altijd met alles in verbinding staan, zijn er een aantal interessante oplossingen beschikbaar waarmee verlies van een zakelijke telefoon niet gelijk het einde hoeft te betekenen. Zo kunnen telefoons bij verlies of diefstal gelokaliseerd worden en op afstand geblokkeerd of zelfs gewist worden. Zo voorkomt u een mogelijk datalek of ander AVG-risico en dat toegang tot applicaties via het toestel in verkeerde handen vallen. Ook dit is, samen met nog veel meer ondersteunende diensten op het gebied van beveiliging, administratie, support en advies over het gebruik van uw telefoon, onderdeel van Helder Zicht.

Helder Zicht biedt dus altijd zicht op een oplossing bij al uw vragen en problemen op het gebied van uw mobiele telefoons. Meer weten? Ik kom graag bij u langs voor een vrijblijvend kopje koffie!

Auteur: Dimmen Wesdijk
Directeur Helder Telecom & ICT

 

 

*Uw telefoon wordt niet actief gevolgd en uw route niet opgeslagen, enkel wanneer een toestel gelokaliseerd moet worden wordt er eenmalig contact gelegd met het toestel.

© Copyright 2023

Disclaimer