De nieuwe AVG gaat vandaag in | Zijn uw mobiele apparaten ook beschermd?

Vanaf vandaag gelden er, binnen Europa, nieuwe regels omtrent de bescherming van persoonsgegevens. Dit zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn en inmiddels heeft u waarschijnlijk al tal van organisatorische maatregelen getroffen om de gegevens van uw klanten te beschermen. Maar heeft u ook al nagedacht over de beveiliging van uw mobiele apparaten?

Verantwoord omgaan met persoonsgegevens valt of staat namelijk met de betrouwbare beveiliging van gegevens. Slechte beveiliging van bijvoorbeeld uw telefoon kan al leiden tot een datalek, met alle gevolgen van dien. Door gebruik te maken van een vorm van Mobile Device Management kunt u uw mobiele apparaten beveiligen en mogelijk hoge boetes voorkomen. Indien u niet voldoet aan de nieuwste regelgeving, kan de hoogte van de boete oplopen tot 20 miljoen euro.

 

Helder Mobile Device Management

Mobiele apparaten kennen fysieke bedreigingen, zoals verlies of diefstal. Maar ook door online bedreigingen, of het per ongeluk verbinden met een onveilig netwerk, kan een hacker al toegang krijgen tot alle data op een apparaat. Denk hierbij aan:

  • Zakelijke e-mails met gegevens over klanten en medewerkers;
  • Zakelijke apps met bedrijfsgevoelige informatie;
  • Wachtwoorden van een wifi netwerk of VPN's;
  • Foto's (zowel zakelijk als privé)

Met Helder Mobile Device Management zijn de risico’s van het gebruik van mobiele apparaten in te perken en te beheren. Bovendien is het mogelijk om op afstand instellingen te wijzigen en te beveiligen. In het uiterste geval van diefstal en verlies kan de informatie op een apparaat volledig worden gewist.

 

Meer informatie over Helder Mobile Device Management?

Heeft u nog vragen over onze Mobile Device Management oplossingen? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat uw gegevens achter via het contactformulier.

© Copyright 2023

Disclaimer