Helder Telecom introduceert Helder Legal Fax, de digitale Fax voor de juridische wereld

Helder Telecom & ICT, de Telecom partner in de Lexxyn Groep, introduceert speciaal voor de juridische sector een nieuwe digitale faxoplossing; Helder Legal Fax. Deze faxdienst is gebaseerd op Faxination, de e-fax dienst waar ook de Rechtspraak in Nederland gebruik van maakt. 

Helder Legal Fax wordt gezien als een volwaardige vervanging van de traditionele fax. De faxen worden verzonden via internet, waardoor een analoge of ISDN telefoonverbinding niet meer nodig is. Helder Legal Fax is een digitale fax, die werkt als een echte fax en waarbij de betrouwbaarheid gegarandeerd wordt door de leverancier. Bovendien is Helder Legal Fax gebaseerd op Faxination, de E-Fax oplossing die gebruikt wordt door De Rechtspraak, en op korte termijn ook door alle rechtbanken in Nederland in gebruik genomen gaat worden.

 

Juridische kantoren omarmen digitale fax

Dimmen Wesdijk, eigenaar van Helder Telecom en ICT legt uit waarom steeds meer juridische kantoren kiezen voor deze vorm van digitaal faxen

“Na de aankondiging dat de ISDN-verbindingen medio 2019 stopgezet zullen worden, merkten we dat klanten uit de juridische sector in een lastige situatie terecht kwamen. Digitaal procederen is voorlopig nog geen feit, maar door het stoppen van ISDN, waar veel faxen nog gebruik van maken, moet een groot deel van onze klanten toch op zoek naar een alternatieve manier om hun stukken van de rechtbank te ontvangen en er naar te verzenden”

 

Digitaal faxen breed geaccepteerd

In Nederland kiezen de meeste bedrijven voor een E-Fax oplossing, ofwel digitaal faxen. De kwaliteit van E-Faxoplossingen verschilt per aanbieder, terwijl voor de juridische wereld met name de betrouwbaarheid en de aflevergaranties van een fax erg belangrijk zijn. De Rechtspraak in Nederland heeft hiervoor een oplossing gevonden. Zij maken gebruik van een E-Faxoplossing genaamd Faxination en inmiddels zijn bijna alle rechtbanken in Nederland ook overgestapt naar deze digitale faxdienst.

“De Faxination E-Fax oplossing hebben we gebruikt als basis voor Helder Legal Fax, zodat we met behulp van SLA’s de betrouwbaarheid van onze E-Fax dienst kunnen garanderen. Bovendien worden alle faxen middels encryptie versleuteld verstuurd. Daarmee durf ik te zeggen dat we juridisch Nederland met Helder Legal Fax de beste E-Fax oplossing van het moment kunnen bieden.”

Voor meer informatie over Helder Legal Fax kunt u contact opnemen met een van onze accountmanagers.

 

© Copyright 2023

Disclaimer