De Samsung Galaxy S8, Een toptelefoon?

Woensdag kondigde Samsung in New York en Londen zijn nieuwe toptelefoon aan, de Galaxy S8. Nu de telefoon een paar dagen ‘oud’ is, vinden wij het een mooi moment om zijn belangrijkste acht eigenschappen voor je op een rijtje te zetten.

1. Hij is stof- en waterdicht

De nieuwe Samsung Galaxy S* heeft een IP68-certificaat. Dit garandeert een paar dingen. Zo kan de telefoon 30 minuten onder water blijven tot een diepte van maximaal anderhalve meter. Daarnaast is de telefoon stofdicht. Wat jij hier aan hebt? Er komt geen stof bij de hardware van de telefoon. Hierdoor worden de onderdelen niet beschadigd, wat er weer voor zorgt dat de telefoon langer meekan.

2. Futuristisch uiterlijk

De telefoon heeft een futuristisch uiterlijk. De randen boven en onder het scherm zijn superdun. Aan de zijkanten valt het scherm zelfs over de rand heen. Hierdoor ziet de Galaxy S8 er een stuk moderner uit dan zijn voorganger. Al is de Galaxy S7 een jaar na zijn release nog altijd één van de mooiste telefoons.

3. Gebogen scherm

Het kwam net al even voorbij: het scherm valt aan de zijkanten over de rand heen. De Galaxy S8 heeft dus een gebogen scherm. Dit display is zeer groot: 5,8 inch. Dankzij eerder genoemde dunne randen blijft de telefoon echter lekker compact. Het scherm heeft bovendien een hoge Quad HD+-resolutie van 2960x1440 pixels. Dankzij deze resolutie is het scherm langer dan dat van andere telefoons. Het voordeel voor jou is dat je er beter video’s op kunt kijken.

4. De processor is óók van Samsung

De Samsung Galaxy S8 is de snelste smartphone van dit moment. Apps starten supersnel op en de telefoon hapert niet. Dit is te danken aan een supersnelle processor die Samsung zelf heeft gemaakt, de Exynos 8895. Deze chipset is best bijzonder, want hij is volgens een nieuw productieproces gemaakt. Dit maakt ‘m effectiever en sneller dan andere processor. Hij heeft acht kernen die het rekenwerk uitvoeren. Zijn kloksnelheid is maximaal 2,3 GHz, wat zeer hoog is.

5. Een eigen spraakassistent

Neem je de Galaxy S8, dan krijg je Bixby er gratis bij. Dit is de nieuwe spraakassistent van Samsung. Je zet Bixby aan het werk door middel van spraakopdrachten. Het verschil met andere spraakassistenten is dat Bixby ook andere apps op je telefoon kan aansturen. Een simpel voorbeeld: wil je thuis je slimme thermostaat hoger zetten, dan kan Bixby dit voor je regelen.

6. Zeer veelzijdige camera

Inmiddels is duidelijk dat de Galaxy S8 misschien wel de beste smartphonecamera heeft. Hiermee schiet je foto’s in 12 megapixel. Op papier lijkt dat misschien niet veel, maar de camera heeft een grote sensor. Dit betekent dat deze sensor meer licht kan opvangen, waardoor foto’s gedetailleerder en scherper zijn. Ook maakt de telefoon hierdoor onder donkere omstandigheden mooie foto’s. Veel andere telefooncamera’s vallen dan juist door de mand. De selfiecamera aan de voorkant maakt foto’s in 8 megapixel en heeft hetzelfde hoge diafragma van f/1.7 als de ‘main camera’. Oók deze camera maakt in het donker dus mooie foto’s.

7. Hij heeft een grote broer

Naast de Galaxy S8 brengt Samsung de Galaxy S8+ uit: een grote broer, die veel op de S8 lijkt. De S8+ is alleen groter. Hij heeft een groter 6,2-inch scherm met dezelfde schermresolutie als de Galaxy S8. Een ander verschil? De camera aan de achterkant, die twee lenzen heeft. Deze camera vangt hierdoor extra veel licht op. Ideaal voor fotograferen in het donker! Het laatste verschil is de batterij. Die van de gewone S8 heeft een inhoud van 3000 mAh, die van de Galaxy S8+ heeft 3500 mAh inhoud.

8. Binnenkort te koop

De Galaxy S8 en S8+ zijn vanaf eind april in Nederland te koop. 

 

Bronvermelding : Mobile Cowboys

© Copyright 2023

Disclaimer