iPhone XR | Pre-order hem vanaf vandaag

Dit jaar heeft Apple niet 1 of 2, maar zelfs 3 nieuwe toestellen gelanceerd. De iPhone Xs, de iPhone Xs Max en de iPhone XR. De eerste 2 modellen worden inmiddels geleverd in Nederland. Het laatste model, de iPhone XR lijkt het populairste toestel van het jaar te worden en kan vanaf vandaag besteld worden.

De nieuwe iPhone XR heeft het strakke en randloze design dat we kennen van iPhone X: een groot edge-to-edge beeldscherm met de karakteristieke notch aan de bovenkant. Bovendien is hij gemaakt van glas en aluminium, waardoor hij iets goedkoper uitvalt dan zijn 2 nieuwe zusjes.

Bovendien heeft de iPhone XR wel alles wat je zoekt in een high-end smartphone: een super slimme en krachtige chip, ultrasnel Face ID, briljante camera features en een gloednieuw Liquid Retina-display. Dit is het meest geavanceerde LCD-display in de smartphone industrie tot nu toe!

De iPhone XR is vanaf deze ochtend te bestellen met een pre-order, vanaf vrijdag 26 oktober ligt het toestel ook in de winkels. Zoals gewoonlijk zit Nederland bij de eerste groep landen waar je de nieuwe iPhone kunt kopen.

 

iPhone XR – De prijs

Vorig jaar kreeg Apple heel wat kritiek op de hoge prijs van de iPhone X, daarom is het meest opvallende kenmerk van de XR is de prijs. Want hoewel het toestel er op het eerste gezicht uitziet als een iPhone XS, betaal je er driehonderd euro minder voor. Daarmee hoopt Apple de doelgroep aan te spreken die geen duizend euro overheeft voor een smartphone. Apple kan de prijs van dit instapmodel aantrekkelijk houden, door niet alle features door te voeren, maar desalniettemin zit de XR nog steeds boordevol nieuwe functies.

 

PRE-ORDER

Zakelijk bellen met de iPhone XR? Neem dan vandaag nog contact op met uw accountmanager, dan bestellen wij het toestel voor u.

Bestel de iPhone XR

LIQUID RETINA BEELDSCHERM

Het grootste verschil tussen de iPhone XS en iPhone XR is het scherm. Eerstgenoemde heeft een oled-display, terwijl de XR een lcd-paneel krijgt. De iPhone XR heeft echter niet zomaar een lcd-display: Apple maakt namelijk gebruik van Liquid Retina, waardoor de iPhone XR het beste lcd-scherm tot nog toe.

Liquid Retina is vooral een verbetering van eerdere lcd-schermen, maar voegt ook nieuwe functies toe. De meest in het oog springende toevoeging is Touch Sensing. Je scherm registreert hierdoor veel beter en sneller waar je vinger zich bevindt, en anticipeert hierop. Op die manier worden animaties vloeiender omdat je iPhone al zo goed als zeker weet wat je wil doen. Een andere toevoeging is Haptic Touch; wanneer je het iPhone-scherm lang indrukt, krijg je een menu te zien dat rekening houdt met de context.

A12-CHIP

De iPhone XR maakt gebruik van de nieuwe A12-chip. Met deze chip zet Apple een enorme stap voorwaarts, omdat het als eerste gebruikmaakt van de zogenaamde 7 nanometer-architectuur. Dit maakt de chip een stuk kleiner, terwijl de prestaties en de zuinigheid ervan ondertussen omhoog gaan. Veel chipmakers zijn nog niet voorbereid om dit soort chips te produceren, wat de iPhone een voorsprong geeft op de concurrentie.

 

IOS 12

Deze smartphone draait standaard op iOS 12. Met iOS 12 focust Apple zich op het verbeteren van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de software. Dat betekent dat er relatief weinig nieuwe functies in de update zitten, maar ze wel voor een beter werkend besturingssysteem zorgen. Nieuw is de Schermtijd-functie, waarmee je kunt zien hoe vaak je het toestel gebruikt.

 

DRAADLOOS LADEN EN BLUETOOTH 5.0

Het zijn geen nieuwe hele features, maar wel belangrijke: de iPhone XR heeft ondersteuning voor draadloos laden. Hierdoor kun je het toestel op elk Qi-oplaadmat leggen om de accu bij te vullen. Dit is handig, want het toestel wordt standaard geleverd met een trage 5 Watt-oplader. Snelladen wordt ondersteund, maar hiervoor heb je wel een MacBook-adapter en losse usb-c-kabel nodig. 

Ook handig: bluetooth 5.0. De nieuwste versie van de techniek brengt een stabieler en een groter bereik.

KLEUREN EN OPSLAGCAPACITEIT

De iPhone XR is de eerste iPhone in jaren die in tal van verschillende kleurtjes verschijnt. 

Rood, Geel, Wit, Koraal, Zwart, Blauw 

Daarnaast heb je de keuze uit drie verschillende opslagcapaciteiten. Het geheugen van de iPhone is niet uit te breiden, denk daarom goed na welke opslag je kiest.

64GB | 128GB | 256GB

© Copyright 2023

Disclaimer