KPN stopt met ISDN. Wat nu?

22 juni 2017

Maakt uw telefooncentrale gebruik van een ISDN-verbinding? Let dan goed op; KPN heeft aangekondigd per 1 september 2019 te stoppen met ISDN. Dit betekent dat uw centrale (en dus ook uw bedrijf) vanaf die datum niet meer bereikbaar is.

Hoe voorkomt u problemen?

Gelukkig is er tijd om uit te kijken naar alternatieven. Naar andere opties die toekomstgericht, flexibel en veelal goedkoper zijn. Misschien heeft u zelf geen tijd om dit uit te zoeken of staat uw hoofd er helemaal niet naar, het is immers nog ver weg. Wij zien het juist als een voordeel, omdat u ruim de tijd heeft om uzelf te oriënteren en we helpen u hier graag bij.  Wij  begeleiden  en adviseren u in het nemen van de juiste (tijdige) beslissingen om u uiteindelijk te voorzien van een passende oplossing.

Welke oplossingen zijn er?

  • VoIP: u kunt uw huidige centrale geschikt maken voor VoIP.
  • SIP: u kunt uw huidige centrale koppelen aan een nieuwe router-converter combinatie. Hierdoor is uw “oude” centrale niet meer via ISDN, maar via SIP bereikbaar.
  • Cloud: vervang uw huidige centrale voor een Cloud telefonie oplossing.

Kortom, opties genoeg, maar welke kiest u? Hiervoor is het zaak u inhoudelijk te laten informeren en een aantal belangrijke stappen te nemen.

De eerste stappen.

Wij  adviseren u om onderstaande drie acties op korte termijn te nemen. Op die manier kunt u op tijd anticiperen:

  1. Laat uw factuurrelatie met KPN overnemen door een contractloos alternatief. Op die manier geniet u direct van meer flexibiliteit, zowel qua overstapdatum als qua leverancier.
  2. Eventueel omzetten van de ISDN-diensten waar u gebruik van maakt, naar bijvoorbeeld VoIP. U bent dan helemaal klaar voor de aankomende jaren.
  3. Laat u bijpraten over de consequenties en mogelijkheden voor uw organisatie.

We begrijpen dat u bovenstaande even rustig moet laten bezinken. Neem contact met ons op zodat we u inhoudelijk bij kunnen praten, toelichting kunnen geven op bovenstaande drie stappen en om samen uit te kijken naar interessante alternatieven. 

© Copyright 2023

Disclaimer