Samsung Galaxy S9 - vanaf vandaag leverbaar

Eind februari kondigde Samsung op het Mobile World Congress de komst van haar nieuwe flagship smartphone aan; de Galaxy S9. Vanaf vandaag is deze telefoon leverbaar, zo ook door Helder Telecom & ICT.

 

Ontwerp
Het ontwerp van de Galaxy S9 (Plus) is grotendeels gelijk gebleven aan het ontwerp van de S8, die in 2017 werd geïntroduceerd. De schermranden van het nieuwe model zijn iets dunner gemaakt en de vingerafdrukscanner is onder de camera geplaatst, waar hij makkelijker bereikt kan worden.

Binnenin de Galax S9 (Plus) zijn de vernieuwingen wel behoorlijk. De vernieuwde processor is op sommige gebieden twee keer zo snel als de chip die vorig jaar in de S8 zat. Deze chip was niet per se traag, en we hopen dan ook dat al deze power vooral kan zorgen voor een lager energieverbruik bij de niet-zo-zware taken. 

 

Camera
Naast de snellere hardware, heeft Samsung ook met de camera’s in de Galaxy S9 en S9 Plus stappen vooruit gezet. De Galaxy S9 heeft nog steeds een enkele lens ende S9 Plus heeft een dual camera achter. Toch zit het vernuft in de primaire lens. Deze heeft een flink grote lensopening die zelfs in het donker heel veel licht vangt. Bij meer licht kan die lensopening zich aanpassen, zodat je ook overdag haarscherpe kiekjes schiet.

 

Beveiliging
Op het eerste gezicht is ook de beveiliging van de Galaxy S9 (Plus) hetzelfde geregeld als op de S8: er is een vingerafdruksensor, een irisscanner en gezichtsherkenning. Echter, dankzij de nieuwe ‘Intelligent Scan’ functie, combineert het toestel vanzelf gezichtsherkenning en irisscanner, afhankelijk van de omstandigheden (meer licht, minder licht). Dit moet veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid vergroten waarmee je jouw Galaxy S9 ontgrendelt.

Maar ook de vingerafdruksensor heeft een nieuw kunstje geleerd: Dedicated Fingerprint. Je kunt voor verschillende functies verschillende vingerafdrukken instellen. Je kunt bijvoorbeeld de Galaxy S9 ontgrendelen met je wijsvinger, maar alleen toegang krijgen tot de Veilige Map met je ringvinger.

 

Overstappen?
Als je een Galaxy S8 (Plus) hebt kun je deze met een gerust hart blijven gebruiken. De verschillen met de S9 (Plus) zijn gewoon beperkt. Kom je van de Galaxy S7 en S6 dan biedt de S9 wel degelijk een enorme sprong vooruit, op nagenoeg alle gebieden.

Indien je wilt overstappen, dan hebben we de Samsung Galaxy S9 (64Gb) in de kleuren blauw, paars en zwart op voorraad. Vandaag voor 16.00u besteld de volgende werkdag geleverd. De Galaxy S9 Plus (64Gb) hebben we in het zwart en wordt binnen 1 week uitgeleverd.

 

BRON: galaxyclub.nl, nu.nl

Samsung galaxy S9

© Copyright 2023

Disclaimer