Telecom Inspirience Awards 2018 | Marketing Award

Samen met Lexxyn Groep is Helder Telecom & ICT genomineerd voor de Marketing Award van de Telecom Inspirience Awards 2019. Donderdagavond 15 november vindt de uitreiking plaats. Spannend!

Onderstaande case hebben wij ingezonden:

 

De actie | PLEIT2018

PLEIT is de kennisdag over ICT voor de juridische praktijk. Op 5 juni 2018 vond op evenementen locatie deFabrique, alweer de zesde editie van dit evenement plaats. PLEIT trok dit jaar het door de organisatie als maximum gestelde aantal van 500 bezoekers (eerdere edities trokken tot wel 700 bezoekers) uit de juridische sector die afkwamen op diverse sessies gegeven door marktpartijen, overheidsinstanties en andere organisaties. PLEIT is al 7 jaar het grootste juridische ICT evenement van Nederland.

 

Het doel | Kennispartner worden voor de juridische sector

Hoofdsponsor en initiator van PLEIT is Lexxyn Groep, waarbinnen Helder Telecom & ICT de specialist is in telefonie en telecommunicatie oplossingen. De Lexxyn Groep bestaat uit acht bedrijven gespecialiseerd in ICT-dienstverlening voor de juridische sector: de advocatuur, het notariaat en de deurwaarderspraktijk.

In 2011 zochten Lexxyn Groep en haar partners een podium om hun kennis van ICT voor de juridische sector over te brengen op de klant, de trends en ontwikkelingen te delen met de juridische praktijk en te netwerken met de markt. Hoewel er jarenlang een ICT event voor juristen werd georganiseerd, stopte dit initiatief in 2009. Hierdoor bleef er een kennisgat tussen juridische professionals en ICT-leveranciers bestaan; het ICT kennisniveau van beslissers en gebruikers was laag. Signalen uit de markt maakten echter duidelijk dat ICT steeds belangrijker zou worden voor deze conservatieve sector. Er was kennis nodig om de digitaliseringsslag te maken die vanuit overheid en markt werden geëist. Kortom, er was noodzaak vanuit de markt.

PLEIT werd in het leven geroepen zodat Lexxyn Groep en haar partners zoals Helder Telecom & ICT, de bezoekers konden informeren over de ontwikkelingen in wet- en regelgeving en ICT, en zich daarmee konden profileren als kennispartner voor de juridische markt.

 

Sterke punten | Uitgaan van je eigen kracht

Omdat PLEIT een kennisdag is voor de markt mag het deelnemers veld niet beperkt blijven tot enkel de Lexxyn Groep Partners. Samenwerking wordt de standaard en concurrentie zorgt ervoor dat je zelf scherp blijft, daarom is besloten om het sponsorlandschap ook open te stellen voor niet Lexxyn Groep Partners en daarmee dus concurrenten. Dit zorgde voor een nog completer aanbod voor de deelnemers aan PLEIT. Bovendien werden alle organisaties zo uitgedaagd om het beste van zichzelf te laten zien. Inmiddels kent PLEIT evenveel marktpartijen als Lexxyn Groep Partners als sponsor.

Mooi voorbeeld van het onderscheidend vermogen dat door bijvoorbeeld Helder Telecom & ICT werd neergezet, is een live demonstratie van telefoniekoppelingen met softwarepakketten van de andere Lexxyn Groep Partners. Ook het Kantoor van de Toekomst, waar de juridische sector niet alleen kennis kon maken met nieuwe innovaties zoals blockchain en AR/VR, maar ook met direct toepasbare ontwikkelingen zoals de moderne juridische werkplek, komt rechtstreeks voort uit de uitdaging die werd gecreëerd.

 

De output | Lexxyn Groep als gesprekspartner

PLEIT is een echt kennisevenement waar alles draait om het uitwisselen van informatie, het bezoeken van sessies en zien van interessante sprekers (zoals dit jaar Steven van Belleghem). Ook het gegeven dat deelnemers uit de juridische sector hier PO/PE punten (opleidingspunten) aan kunnen toekennen is een zeer belangrijk wapenfeit van dit evenement. PLEIT is een begrip in de juridische sector en helpt Lexxyn Groep en haar partners om als gesprekspartner in beeld te komen en te blijven. Omdat het format van het evenement wezenlijk anders is qua opzet dan een beurs is het commerciële resultaat niet te kwantificeren in leads of concrete opdrachten. De  doelgroep is wars van commercie, maar gaat wel contacten aanop basis van kennis en kunde. Daarom moet PLEIT echt gezien worden als een lange termijn investering.

 

Positieve ontvangst | een greep uit de reacties

Om de kwaliteit van PLEIT zo hoog mogelijk te houden is een goede evaluatie van groot belang. De gegeven terugkoppeling was opbouwend, kritisch, maar vooral lovend. Een mooie 8,0 als resultaat geeft voor volgende edities toch ook ruimte voor verbetering.        

Inmiddels is PLEIT een begrip in Juridisch Nederland en wordt de Lexxyn Groep gezien als kennispartner die we al jaren claimen te zijn.

 

Telecom Inspirience Awards | Marketing Award

© Copyright 2023

Disclaimer