Veilig bellen zonder afgeluisterd te worden

I.X Security, een nieuwe aanbieder van netwerkonafhankelijke cybersecurity oplossingen, biedt een oplossing om personen en bedrijven te beschermen tegen de agressief toenemende hacks door professionals.

In het vorig jaar verschenen rapport “Cybersecuritybeeld Nederland 2017”, in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, wordt geconcludeerd dat de digitale weerbaarheid van individuen en organisaties achter blijft bij de groei van de dreiging.* “Het achterblijven van digitale beveiliging heeft ook te maken met het gebrek aan eenvoud. Wij bieden een innovatieve en sterk geavanceerde manier van communicatie beveiliging die kinderlijk eenvoudig is te installeren op praktisch alle smartphones in combinatie met ieder netwerk.”, aldus Mark Moons, Business Development Director bij I.X.

Volgens onderzoek door Verizon gebruiken hackers in 81% van alle gevallen zwakke of gestolen paswoorden om in te breken. I.X’ unieke 3-wegs authenticatie systeem zorgt ervoor dat een wachtwoord niet langer nodig is door een constante verificatie van account, mobile device en I.X Smart Key. De Smart Keys van I.X bevatten tevens een hardware-beveiligde encryptiecode die niet uitgelezen of overschreven kunnen worden.

I.X R2 – Wireless Privacy Key
De I.X R2 is een Wireless Privacy Key van creditcard formaat die de gebruiker’s identiteit waarborgt via een CC EAL5+ -gecertificeerd beveiligd element. Gebruikers van de I.X R2 Smart Key communiceren rechtstreeks en encrypted met elkaar, zonder tussenkomst van een server, waardoor de kans op hacks en onderscheppingen nihil is. De I.X R2 Smart Key staat via een beveiligde draadloze verbinding in contact met de Android of iOS smartphone van de gebruiker. Wanneer de gebruiker de smartphone kwijt raakt wordt de draadloze verbinding verbroken en gaat de data op de smartphone automatisch op slot, nog voordat de gebruiker door heeft dat de smartphone weg is. Zie de animatie: https://youtu.be/xsprh5xIvTE

I.X R7 – Stand Alone Encrypted Calling
De I.X R7 Smart Key is speciaal ontworpen om zo veilig mogelijk onderling te bellen. Alle risico’s op het uitlekken van gesprekken zijn weg genomen in de ontwerpfase van het device en software architectuur. De uit 3D-crystal glas gevormde I.X R7 heeft geen display, geen SD Card slot of USB port zodat er geen data de R7 kan verlaten. De I.X R7 verbindt met andere I.X R7 smart keys via een gepatenteerde multi-pair technologie die zelfs telefoonnummers overbodig maken. Bovendien onderhandelen de I.X R7 smart keys zelf, per gesprek, de Encryptiesleutel uit waarlangs de communicatie gaat plaats vinden. Deze encryptiesleutel wordt vernietigd na ieder gesprek.

I.X gaat onder andere samenwerken met Motorola om kant en klare cybersecurity oplossingen te bieden aan klanten, omdat zij zich herkennen in de toenemende dreiging.  “De digitalisering van onze maatschappij heeft naast vele voordelen ook steeds toenemende uitdagingen.  Smartphone fabrikanten, en andere partijen in de ICT, dienen allen gezamenlijk deze ontwikkeling zeer serieus te nemen en innovaties en oplossingen te bieden om gebruikers te helpen om zich eenvoudig en vakkundig daartegen te wapenen.”  aldus Ruben Weenink, Directeur bij Motorola Benelux.

Over I.X
I.X is een nieuwe speler op het gebied van Cybersecurity die zich onderscheidt door middel van technisch zeer hoogstaande beveiligingstechniek maar welke op een eenvoudige manier is toe te passen. I.X is opgericht en wordt geleid door een aantal ex-executives van HTC waaronder William Huang, David Wu, Jerry Tseng en Mark Moons. Bezoek www.ix-security.com

* zie: www.ncsc.nl

© Copyright 2023

Disclaimer