Vodafone biedt VoLTE nu ook voor iPhone

Vodafone meldt dat het LTE-netwerk geschikt is voor VoLTE met Apple’s iPhone 6 en nieuwer. Ook Voice over Wi-Fi wordt nu aangeboden voor iPhones, waarbij het Wi-Fi signaal van elk vast netwerk in Nederland kan worden gebruikt. Het merk is in november begonnen met de operatie, eerst met een aantal modellen van Samsung met door Vodafone aangepaste firmware.

Bellen over 4G biedt een aantal technische voordelen ten opzichte van bellen over 3G in de 2,1 GHz band. De verbinding komt sneller tot stand, doordat de telefoon niet meer van LTE hoeft om te schakelen naar 3G. Daarnaast dringt Vodafone’s LTE-800 signaal beter door in gebouwen dan 3G in de 2.100 MHz-frequenties, met een betere indoor dekking als resultaat. 

Met VoLTE kan de gesprekskwaliteit ook beter zijn, maar dat voordeel is alleen te horen als de hele keten daarvoor geschikt is. Daarbij werkt het alleen tussen twee telefoons van Vodafone. Er is nog geen interconnectie gerealiseerd tussen verschillende mobiele en vaste netwerken. 

Voordat een iPhone op VoLTE kan, moet Apple het mobiele netwerk daarvoor certificeren. KPN en Tele2 testen sinds vorig jaar ook met VoLTE, maar beperken dat vooralsnog tot een beperkt aantal Android smartphones. T-Mobile werkt aan de technologie, maar heeft nog geen tijdsschema bekendgemaakt voor de commerciële introductie. 

Bron: www.telecompaper.com

© Copyright 2023

Disclaimer