Wereld back-up dag - staat de back-up data van uw telefoon wel veilig?

Wereld back-up dag is in het leven geroepen om een ieder eraan te herinneren regelmatig een back-up te maken van de data die u niet kwijt wilt raken.

Vandaag de dag bestaat de back-up van een smartphone voor het grootste deel uit foto’s die we en masse met ons toestel maken en welke daarna via een automatische back-up weggezet worden in een cloud omgeving. Dit is wel zo makkelijk en omdat op vrijwel iedere smartphone de back-ups staan ingesteld heeft u er geen omkijken meer naar.

Maar indien u uw telefoon ook zakelijk gebruikt, dan is het wellicht verstandig om deze automatische back-up eens onder het vergrootglas te leggen. Wat gebeurt er eigenlijk met de data en andere vertrouwelijke informatie die op uw telefoon staan? Worden deze ook opgeslagen in een back-up omgeving als iCloud, DropBox of Google Drive? En waar blijven deze data dan? Met name de grote partijen maken gebruik van grote datacentra om de back-up-data op te slaan. Datacentra die werkelijk overal ter wereld te vinden zijn. Bovendien is het vaak ook nog zo dat zo’n partij een groot deel van zijn opslagruimte inhuurt bij een derde partij die serverruimte verhuurt. Omdat zij deze servers niet in eigen beheer hebben, zijn ze qua veiligheid deels afhankelijk van de partij waar ze de opslagcapaciteit bij inhuren.

Een heleboel variabelen dus, waardoor u eigenlijk nooit 100% zeker weet hoe, bij wie en waar uw bestanden terecht komen. Wanneer uw vertrouwelijke data, of gevoelige informatie van een cliënt, op een dergelijke manier opgeslagen worden, is dat voor uw praktijk of organisatie dan wel veilig genoeg?

Dit is een vraag die u enkel zelf kunt beantwoorden. Voor de meeste advocaten en ondernemers zal het niet veel uitmaken of hun data  op een server in Nederland of op een server ergens anders in de wereld staan. Maar voor sommigen van onze klanten is het juist van groot belang om zelf te kunnen bepalen waar deze back-up gegevens bewaard worden.

Vindt u het ook een comfortabel idee om de back-up van uw vertrouwelijke data in eigen hand te houden? Dan kunnen wij, via onze MDM-tool, de automatische back-up van uw telefoon uitzetten en een alternatieve, voor u veilige back-uplocatie verzorgen.

Wilt u hier meer informatie over ontvangen? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of via verkoop@heldertelecom.nl

© Copyright 2023

Disclaimer