31 maart - Wereld-Back-up dag

Het belang van een goede back-up wordt pas duidelijk op het moment dat er iets goed mis gaat met uw systemen. Wanneer heeft u voor het laatst een back-up gemaakt van al uw belangrijke documenten of foto’s?

Vandaag is het de Wereld back-up dag. Deze dag is er om u, en ons allemaal er op te attenderen hoe belangrijk het is dat er regelmatig een back-up gemaakt wordt.

Waarom een back-up maken?

Uw bestanden kwijtraken gebeurt sneller dan u denkt. Bent u weleens uw telefoon of tablet verloren? Of is een keer uw laptop gecrasht door een virus? Bestanden zouden niet definitief kwijtgeraakt zijn wanneer er een goede back-up gemaakt was. Een klein ongelukje, virus of fout kan alle belangrijke data wissen.

Feiten over gegevensverlies:

  • 30% van de mensen maakt geen back-up
  • 1 op de 10 computers raakt besmet met een virus
  • 29% van het dataverlies gebeurt per ongeluk
  • 113 telefoons raken er kwijt per minuut
  • Na gemiddels 2,5 jaar wordt een smartphone ingewisseld voor een nieuwe 

Zakelijke back-up

De meeste bedrijven hebben de back-up van hun systemen goed op orde. Dit kan door de eigen ICT-afdeling gedaan worden, maar het kan bijvoorbeeld ook ingekocht worden via een Remote Back-up pakket.

Het back-uppen van de zakelijke mobiele telefoon wordt echter nog al eens vergeten. Toegegeven, veel smartphones maken een automatische back-up, maar het gebeurt ook regelmatig dat deze automatische back-up wordt uitgeschakeld. Het uitschakelen van de automatische back-up vormt pas een probleem op het moment dat onze Servicedesk wordt ingeschakeld om, bijvoorbeeld  in geval van verlies of diefstal, de gegevens over te zetten van de oude naar de nieuwe telefoon.

Dus om teleurgestelde gezichten te voorkomen is het op 31 maart de jaarlijkse Wereld Back-up dag. Dé dag om nog even na te gaan of je wel degelijk een recente back-up hebt gemaakt van al je foto's, video's, bestanden en e-mails of net dé dag om nog eens een grondige back-up te maken. Omdat je nooit zeker bent wat er straks of morgen met je devices gaat gebeuren.

© Copyright 2023

Disclaimer