ISDN

Per september 2019 stopt KPN met het leveren van ISDN-diensten. Hierdoor is het zaak uit te kijken naar een alternatief voor ISDN. Lees hierover meer op onze pagina:

ISDN stopt per 2019

 
Wat is ISDN?

ISDN is de afkorting voor Integrated Services Digital Network en staat voor een integratie van telecommunicatiediensten (services). ISDN is een vorm van digitale telefonie en de opvolger van het analoge POTS (Plain Old Telephone Service). ISDN is ontwikkeld om data en spraakcommunicatie in een netwerk te integreren en aanvullende diensten aan te bieden. Zo worden over hetzelfde ISDN netwerk niet alleen telefoongesprekken, maar ook video- en datadiensten gevoerd. Daarnaast wordt de capaciteit via ISDN beter benut en heeft het een gunstige prijssteling. Met zo’n 20% aan aansluitingen in Nederland is ISDN is erg populair, maar zal het in de toekomst langzaam marktaandeel verliezen aan onder andere VoIP oplossingen.

Functionaliteiten ISDN

 • Gelijktijdig transporteren van data- en telefoonverkeer
 • Nummeridentificatie en blokkering
 • Meerdere maar beperkt aantal lijnen
 • Wisselgesprek en wachtstand
 • Direct doorschakelen
 • Kostenindicatie
   

Wat zijn de voordelen van ISDN?

 • Meerdere telefoongesprekken tegelijkertijd voeren
 • Vier telefoonnummers
 • Inbelinternet sneller (als backup bij ADSL)
 • Mogelijkheid tot backup inbellen via (Draytek)breedbandrouter
 • Gratis nummermelding en andere extraatjes
   

Voor wie is ISDN?

In de jaren negentig en in de beginjaren van deze eeuw werden, als alternatief op de ouderwetse telefoonlijn, bij veel bedrijven ISDN centrales geplaatst. Deze digitale variant had voor bedrijven een paar belangrijke voordelen, zoals het voeren van meerdere telefoongesprekken tegelijkertijd. Hierdoor was ISDN interessant voor uiteenlopende type bedrijven. Tegenwoordig, zeker met de aangekondigde uitfasering van KPN, is het aan te raden te kiezen voor eigentijdse alternatieven zoals VoIP.


Hoe laat Helder Telecom & ICT u optimaal profiteren van ISDN?


Installeren
Wij helpen u om optimaal gebruik te maken van de functionaliteiten van ISDN. Wij installeren, trainen en begeleiden u om van deze technologie een succes te maken.

ISDN en telefoonnummers
Maakt u nog geen gebruik van ISDN-technologie? Wij adviseren u omtrent SIP trunk telecom operators en helpen u op het gebied van 088, 085 en/of 0800 en 0900 servicenummers.

Overstappen naar een alternatief
Dagelijks adviseren wij klanten over de best passende mogelijkheid omtrent telefonie, rekening houden met actuele en aankomende veranderingen. Wij praten u graag bij en geven graag toelichting op ISDN en mogelijke alternatieven.

 

gratis adviesgesprek over ISDN en alternatieven

 

 

ADVIES NODIG?

 

Bel: 0884435333

 Contactformulier

© Copyright 2018

Disclaimer