Bellen via Microsoft Teams

wat zijn de mogelijkheden?

Microsoft Teams is ontwikkeld als collaboration tool en is een op chat-gebaseerd communicatieplatform voor bedrijven. In de simpelste vorm kun je als gebruiker Teams opzetten die een plek vormen voor groeps-chats. Een groeps-chat wordt ook wel een kanaal genoemd. Wanneer je iemand face-to-face wilt spreken, kun je de audio of video chat gebruiken. Natuurlijk kun je veel meer dan alleen een beetje chatten met collega’s. Teams is geïntegreerd met Microsoft 365 wat betekent dat je alle Microsoft-bestanden kunt delen met anderen. PowerPoint, OneNote, Power BI, Delve, Word én Excel zijn dus binnen handbereik. Ieder bestand dat je deelt wordt opgeslagen in de Teams OneDrive en een lokale SharePoint omgeving

Ook Bellen met Microsoft Teams?

Het antwoord is, ja! De eerste mogelijkheid is in combinatie met belbundels. Bij deze optie wordt Microsoft de nieuwe telecom provider, waarbij telefoonnummers naar de Microsoft Cloud dienen te worden overgezet. Een andere mogelijkheid is de direct routing optie, waarbij je een zelf te kiezen (lokale) telecom provider kunt koppelen aan teams.

In onze ogen geen goede opties als je onafhankelijk wilt zijn en de flexibiliteit wilt hebben om niet alleen met Microsoft te werken. Maar er is nóg een goede reden om Teams niet te adviseren als telefonie oplossing, het mist – net als Skype for Business voorheen – te veel functionaliteiten.

Wat adviseer je een organisatie die met Teams werkt, maar ook om een goede telefonieomgeving vraagt?
Het zakelijk bellen met Teams heeft tekortkomingen in mogelijkheden en betrouwbaarheid. Door Xelion te combineren met Teams ontstaat voor Microsoft liefhebbers een ideale combinatie van telefonische bereikbaarheid met de collaboration.

 

Uitbreiding Xelion met doorkiesnummers Microsoft Teams

Helder Telecom & ICT heeft een Saas plugin om eenvoudig de koppeling Teams met Helder Managed Xelion tot stand te brengen. Via een webportaal worden bestaande Microsoft 365 licenties met Teams gekoppeld met de bestaande of nieuwe Helder Managed Xelion licenties, inclusief de verkorte doorkiesnummers (zoals 201, 202). Zodra dit is afgerond, zijn Teams gebruikers via Xelion bereikbaar via de Teams-app op de mobiele telefoon, de werkplek (Teams-app) en eventueel een vast Teams-toestel. De instellingen van de centrale van Helder Managed Xelion en SIP trunk blijven gelijk en Teams-gebruikers blijven bereikbaar met verkorte doorkiesnummers zoals 201, 202.

 

 

koppeling Teams met telefoniesysteem

Waarom zou je deze integratie willen?

 

  1. Medewerkers hebben alle zakelijke communicatie, collaboratie en adresboeken geïntegreerd in één omgeving. Met de Helder Managed Xelion centrale kunnen ze de bereikbaarheid instellen op de manier die het meest gewenst is en kunnen op elke locatie werken.
  2. Het is mogelijk vaste- en mobiele communicatie in één device te integreren.
  3. De bereikbaarheid van medewerkers wordt verbeterd doordat men altijd per mobiel bereikbaar is en er bij het niet opnemen of buiten werktijd naar een achterwacht kan worden doorgeschakeld;
  4. De Teams-app gebruikt zowel het adresboek van het toestel als het adresboek van Microsoft Teams;
  5. Het bijschakelen en verwijderen van aansluitingen voor medewerkers kan via één webportaal worden beheerd zonder enige vertraging;
  6. Het privé mobiele nummer van medewerkers blijft behouden en voor zakelijk gebruik is alleen een 4G- of Wifi-verbinding nodig. Het is niet noodzakelijk een apart zakelijk mobiel abonnement af te sluiten of SIMs te vervangen;
  7. Medewerkers die bellen met Microsoft Teams en in een belgroep van de Xelion-centrale zitten, kunnen in de telefooncentrale in en uit een belgroep worden geschakeld.

Meer weten of zien hoe deze koppeling werkt?

Wil je weten wat bellen en vergaderen via Microsoft Teams voor jouw organisatie kan betekenen? Of heb je vragen? Laat het ons weten!

Klik hier voor meer informatie

The Voice Of O365 voor betere bereikbaarheid 

 

ADVIES NODIG?

 

Bel: 0884435333

 Contactformulier

© Copyright 2023

Disclaimer