Zakelijk internet met glasvezel

De wereld veranderde met de komst van het internet. Organisaties en mensen over de hele wereld communiceren nu met elkaar alsof ze in elkaars buurt zijn. Helder Telecom & ICT levert overal op haar glasvezelinfrastructeren flexibele bandbreedte, meer veiligheid en een hogere betrouwbaarheid, waardoor u nieuwe mogelijkheden creert. Via glasvezelinfrastructeren worden deze nieuwe datastromen over de hele wereld getransporteerd met de snelheid van het licht. Verbind uzelf nu ook met het glasvezelnetwerk van Helder Telecom & ICT en treed de nieuwe mogelijkheden tegemoet. 

Overal Beschikbaar

In heel Nederland heeft de afgelopen jaren de uitrol van duizenden kilometers glasvezel plaatsgevonden. Van backbones langs snelwegen, spoorlijnen en hoogspanningsmasten tot op bedrijfsterreinen en in woonwijken. Helder Telecom & ICT verzorgt met haar multi-interconnectiestrategie een landelijk dekkend glasvezelnetwerk voor haar klanten. Met een eenvoudige postcodecheck informeren wij u snel over de exacte mogelijkheden op uw locatie. Heeft u meerdere gespreide locaties dan verzorgt Helder Telecom moeiteloos de koppelingen van deze vestigingen met de verschillende glasvezelnetwerken in Nederland.

Open glasvezelingrastructuren

Op alle glasvezelaansluitingen die bij Helder Telecom & ICT zijn ondergebracht hanteren wij een open-netwerk-infrastructuur. Zo kunt u diensten op uw glasvezelaansluiting krijgen bij een leverancier van uw eigen keuze. Dit geeft u vrijheid om voor elke door u gewenste dienst de beste dienstenaanbieder te kiezen. Op elke glasvezelaansluiting kan Helder Telecom & ICT meerdere tunnels aanbrengen. Zo krijgt iedere dienst zijn eigen tunnel op de glasvezelinfrastructuur waardoor de bandbreedte per dienst gegarandeerd is.

flexibele bandbreedte

Glasvezel staat bekend om de snelheid waarmee data getransporteerd wordt. Dit kan gerealiseerd worden van point to point, point to multipoint of multipoint to multipoint. Instappen is al mogelijk met bandbreedtes van enkele Megabits per seconde (Mbps), maar als u wilt ook 10 Gigabits per seconde (Gbps) per dienst. Helder Telecom levert de snelheid die u wil, nu en in de toekomst.

meer veiligheid

Door de architectuur van de glasvezelnetwerken kunnen alle diensten in een besloten netwerk (WAN Connect) geplaatst worden. Zo voorkomt u dat gevoelige informatie binnen de organisatie via het internet uitgewisseld wordt. Helder Telecom biedt ook VPN koppelingen tussen het glasvezelnetwerk en de xDSL-netwerken maar kan ook, in de meeste gevallen, de xDSL opnemen in uw besloten netwerk. Thuiswerkers worden daarmee geïntegreerd in het veilige besloten netwerk dat Helder Telecom & ICT voor u beheert.

 Veilig, snel en overal internet?
Doe de postcode check en vindt het beste zakelijke internet voor uw onderneming. 
 


Hogere betrouwbaarheid

Glasvezelinfrastructuren zijn betrouwbaarder dan andere typen netwerken. Dit komt onder andere door de kwalitatieve eigenschappen van glasvezel en de hoogwaardige betrouwbare apparatuur die gebruikt wordt in glasvezelinfrastructuren. Het serviceniveau dat geleverd wordt kent daarom ook maar twee varianten: de Basis en de Premium. De beschikbaarheid van de Basisvariant is gemiddeld genomen al 99,9%, ook al wordt deze onder een best-effort dienstengarantie geleverd. Bij de Premiumvariant ligt de gemiddelde beschikbaarheid op 99,97% en kan deze met aanvullende oplossingen door Helder Telecom & ICT verhoogd worden tot maximaal 99,999%1. Helder Telecom kan daarnaast als enige dienstenaanbieder een fail-overtunnel aanbieden via haar volledige redundant ingerichte interconnecties, waardoor de betrouwbaarheid nog verder verhoogd wordt. De Mean Time To Repair (MTTR) op glasvezelinfrastructuren is gemiddeld 4 uur en de maximale reparatietijd is normaal gesproken 8 uur op een enkelvoudige aansluiting.


optimaal beheer

Doordat Helder Telecom & ICT via haar Netwerk Operating Center (NOC) het volledige beheer verzorgt over de glasvezelinfrastructuur en de glasvezel netwerkapparatuur bij u op locatie bent u zeker van een snelle en effectieve invulling van de serviceniveaus. Wij zijn daarvoor 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

 

volledige oplevering

Om de glasvezelaansluiting te gebruiken wordt er door de netwerkoperator en Helder Telecom & ICT speciale apparatuur geleverd die u kan aansluiten op uw LAN netwerk. Mocht er op uw locatie nog geen glasvezel in uw pand aanwezig zijn dan verzorgt Helder Telecom & ICT het projectmanagement, zodat u snel over de door u gewenste glasvezelaansluiting beschikt. De implementatiemanager communiceert de mijlpalen van alle activiteiten: vanaf de opdracht tot aan de ingebruikname.


overboeking

Op de verschillende glasvezelinfrastructuren worden diverse opties van overboeking aangeboden. Real Time-applicaties zoals telefonie of streaming video dienen zonder  overboeking (1:1) afgenomen te worden om de kwaliteit van de dienst te borgen. Internet daarentegen wordt vaak met een overboeking van 1:5 of 1:10 afgenomen omdat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit maar uitsluitend op de kwantiteit van de dienst.

 

vaste IP-adressen

Op iedere dienst van Helder Telecom & ICT wordt standaard één vast IPv4 adres (subnet 4) geleverd. Op verzoek en indien nodig kan Helder Telecom & ICT u ook voorzien van 5 vaste IPv4 adressen (subnet 8) per dienst. Zodra IPv6 volledig geïmplementeerd is, wordt deze beperkende toekenning uiteraard opgeheven. 

CONTRACTPERIODE


Aanleg van glasvezelaansluitingen worden gesubsidieerd door de netwerkoperator. Naarmate de contractsperiode langer is kan de netwerkoperator de aanleginvestering uitsmeren over meerdere jaren. Zo kan iedereen over zijn glasvezelaansluitingen beschikken en loopt Nederland voorop in de uitrol van glasvezelinfrastructuren. 


DE DIENSTEN


Helder Telecom & ICT levert naast de glasvezelinfrastructuur een breed scala van diensten die u talloze nieuwe mogelijkheden geven tegen een lagere kostprijs. U kunt daarbij denken aan Telefonie, Internet, WAN Connect, Back-up en vele andere Hosting diensten. Helder Telecom staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het open  glasvezelnetwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelaansluiting willen inzetten. Met het wijdvertakte glasvezelnetwerk in Nederland,
het diverse dienstenaanbod en de flexibele bandbreedte bieden wij u de ruimte om te innoveren en te groeien. 

 

UW VOORDELEN OP EEN RIJTJE

  • Overal beschikbaar 
  • Flexibele bandbreedte 
  • Meer veiligheid met een hogere betrouwbaarheid
  • Vaste IP-adressen

 Gratis adviesgesprek over zakelijk internet  

 

Zakelijk internet met glasvezel

Advies nodig?

Bel: 088-443533

Contactformulier

© Copyright 2023

Disclaimer