Vraag iemand naar zijn favoriete smartphone of tablet en al snel blijkt een grote variëteit aan voorkeuren. Met als resultaat op de werkvloer: verschillende type toestellen, besturingssystemen en applicaties die allen op de een of andere manier beheerd dienen te worden. In een moderne organisatie heeft de gebruiker nu eenmaal keuzevrijheid. Maar hoe houdt u grip op de toenemende tendens genaamd 'bring your own device' of choose your own device'?

Wat is Helder Mobile Device Management?

Helder Device Management is een Cloud-dienst en biedt een zelfservice web portal voor Mobile Device, Security en Applicatie & Contentmanagement op smartphones en tablets. Helder Device Management is direct beschikbaar en werkt op basis van pay per use, waarbij u betaalt per gebruiker. Vanuit één centrale online portal installeert, beheert en beveiligt u alle smartphones en tablets, onafhankelijk van type toestel, netwerk of besturingssysteem. De gebruikers houden hun vrijheid en zijn onderweg productiever. Bovendien houdt u met Helder Device Management de kosten onder controle met een vast maandbedrag per toestel en voorkomt u misbruik van bedrijfsdata.

Waarom Helder Mobile Device Management?

Via een online beheerportal biedt Helder Device Management ondersteuning gedurende de gehele levenscyclus van een smartphone en tablet. U beheert uw mobiele assets, vanaf het moment van ingebruikname tot en met het buiten werking stellen. Inclusief de configuratie en upgrades van de smartphones of tablets en beveiliging van gegevens in geval van verlies of diefstal van het toestel. In een oogopslag heeft u een overzicht van alle smartphones en tablets en hun status. Helder Device Management is geschikt voor vrijwel elk type toestel en voor alle reguliere besturingssystemen. Zo kunnen de gebruikers zelf hun smartphone en tablet blijven kiezen en komt u niet in problemen, zodra er andere toestellen op de markt komen en u de veiligheid en productiviteit wilt waarborgen.

Wat zijn de voordelen van Helder Mobile Device Management?

Veilig en effectief

Helder Device Management laat u de beveiliging van de smartphone en tablet eenvoudig instellen. U heeft vrijwel dezelfde mogelijkheden als voor de interne infrastructuur, zoals data-encryptie en toegangsbeheer. Mocht het toestel toch in verkeerde handen vallen, dan kunt u het eenvoudig buiten werking stellen. U bepaalt zelf de gewenste instellingen voor back-up en herstel, maar ook welke applicaties en/of content veilig te gebruiken zijn. Kortom, Helder Device Management beschermt uw data op smartphones en tablets op meerdere manieren.

Applicatie & Contentmanagement

Met Helder Device Management heeft uw organisatie meteen de beschikking over een Enterprise App Store, waarmee bedrijfseigen en publieke apps kunnen worden verspreid naar één of meerdere gebruikers(groepen). Tevens heeft u uw eigen Enterprise Content Store, waarin u onder andere productpresentaties, prijslijsten en nieuwsitems direct en veilig bij de juiste medewerkers kunt krijgen. Met Helder Device Management bent u staat de mobiele werkplek volledig te ondersteunen.

Lage TCO & snelle ROI

Helder Device Management is een Software-as-a-Service (SaaS). U betaalt een vast bedrag per toestel per maand zonder kostbare investeringen. Zo houdt u de beheerkosten laag. Bovendien werken alle beheermogelijkheden op afstand. De gebruiker hoeft het toestel niet aan een computer te koppelen of op kantoor aanwezig te zijn om bijvoorbeeld een back-up te kunnen maken of een upgrade te ontvangen. Bij elke ingebruikname, zoals na een recovery of in geval van een nieuwe smartphone of tablet, is een gebruiker weer snel in de lucht. Het gebruik van Helder Device Management resulteert in lage totale beheerkosten met een snelle terugverdientijd.

Wilt u meer weten over onze Device Management oplossingen? 

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier