Veilig e-mailen met cliënten, relaties, de rechtspraak en andere instanties

Het delen van vertrouwelijke persoonsgegevens zoals juridische documenten, betalingsherinneringen, verkoop- en arbeidscontracten, medische dossiers, hypotheekaktes of andere documenten vraagt om uiterste zorgvuldigheid. Daarnaast wilt u zeker weten dat ze zijn aangeboden en aangekomen bij de geadresseerde. Elke organisatie heeft ermee te maken. Bovendien worstelt iedereen vandaag de dag met privacygevoelige informatie waarvan u niet wilt dat die – letterlijk of figuurlijk – op straat komt te liggen. Helder Veilig mailen biedt de zekerheid en rechtsgeldigheid van aangetekende post, met het gemak van e-mail. Helder Veilig Mailen maakt gebruik van Bastion 365 hiermee bent u NTA 7516 compliant en voldoet u aan de gestelde eisen voor veilig adhoc uitwisselen van gegevens met onder andere de Rechtspraak.

Met Bastion 365 kunt u veilig mailen en werkt u naadloos met Microsoft 365 of Microsoft Exchange on-premises zonder plug-ins of ander gedoe.

De voordelen van Bastion 365

NTA7516 compliant

Met Bastion 365 verstuurt en ontvangt u e-mails vanuit uw eigen Microsoft 365 mailomgeving, geheel volgens NTA 7516.

Geen extra handelingen voor de gebruiker

Alle e-mailcommunicatie vindt gewoon plaats vanuit Microsoft 365 / Outlook. U hoeft geen plug-ins te installeren, een tweede mailsysteem te gebruiken of extra handelingen uit te voeren om veilig te kunnen e-mailen.

Geen extra kosten

Bastion 365 is een 100% SaaS-oplossing die direct en veilig is gekoppeld aan uw Microsoft-mailomgeving. U hoeft geen extra investeringen te doen in hardware, software of onderhoud. Ook betaalt u niet per bericht, maar gewoon een vast bedrag per mailbox per maand.

Interoperabiliteit

Met Bastion 365 mailt u direct met andere NTA 7516 gecertificeerde mailsystemen, zoals die van de Rechtspraak. Bastion 365 werkt met alle versies van Outlook voor zowel Windows, Web, iPhone, Android of Mac en is beschikbaar op mobiele apparaten.

Mailen naar beveiligde e-mailsystemen

Bastion 365 controleert of het domein van de ontvanger NTA-gecertificeerd is. Als dit het geval is, wordt uw bericht volgens NTA 7516 veilig afgeleverd. Ook voor het ontvangen van berichten met gevoelige informatie vanuit andere instanties geldt hetzelfde: systemen herkennen dat uw maildomein NTA-gecertificeerd is en leveren zonder vertraging de berichten af.

Mailen naar niet beveiligde e-mailsystemen

In voorkomende gevallen, zoals het mailen van gevoelige gegevens naar bijvoorbeeld een Gmail-account van een cliënt, voldoet het domein van de ontvanger niet aan NTA 7516. In dat geval wordt uw bericht in een beveiligde omgeving geplaatst en krijgt uw cliënt toegang met een code die hij of zij per sms ontvangt.

Wilt u het gemak van veilig mailen met Bastion 365 zelf ervaren?

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel 088 - 443 533 5, of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.