Veilig & zorgeloos online werken

Wat is een online werkplek?

Met een online werkplek, ook wel online desktop genoemd, heeft u alleen een  computer of tablet en een internetverbinding nodig. Hiermee verkrijgt u op ieder gewenst tijdstip toegang tot uw digitale werkomgeving, waar u zich ook bevindt. data en applicaties staan niet meer op uw computer, maar in de cloud.  U heeft via het internet de beschikking over uw werkprogramma’s zoals Microsoft 365 of bedrijfsspecifieke softwarepakketten. zonder zorgen over beheer en beveiliging.


Online werkplek - Public cloud 


Public cloud is waarschijnlijk de meest gebruikte vorm van cloud computing waarmee vorm wordt gegeven aan een online werkplek. Bij online werken via public cloud delen meerdere organisaties de fysieke hardware en software van de betreffende aanbieder. De applicaties en de data staan op de servers van de externe dienstverlener. Openbare diensten zoals bijvoorbeeld telebankieren, Microsoft 365 en Hotmail vallen hier ook onder, net als bedrijfskritische applicaties die via SaaS worden aangeboden. Voor alle afnemers wordt gelijkwaardige functionaliteit geleverd.

ONLINE WERKPLEK - PRIVATE CLOUD 


Onder private cloud verstaan wij online werken in een IT-omgeving die voor één kantoor exclusief is ingericht. De software en de data staan op een eigen server op een persoonlijke, afgeschermde en bekende omgeving. Deze omgeving kan extern zijn, of op het kantoor zelf. De data en services worden via internet of bijvoorbeeld een VPN-verbinding aan de gebruiker geleverd. Voordeel van een private cloud is dat het schaalbaar en aanpasbaar is aan de persoonlijke wensen rondom hard- en software. Hiervoor werkt Helder Telecom & ICT samen met partner Cloud Concept.

Waarom een online werkplek?

Met een online werkplek heeft u uw documenten altijd bij de hand, zonder afhankelijk te zijn van de vaste computer. U werkt altijd met de laatste versies van uw softwareapplicaties en van documenten. Met online werken kunt u eenvoudig online samenwerken met wie u maar wilt.

 

 Voordelen online werkplek

  • Lagere beheerskosten
  • Snel nieuwe gebruikers toevoegen
  • Nieuwe software snel uitrollen
  • Data veilig in een datacenter – automatische back-up
  • Minder en goedkopere hardware (thin clients)
  • Uw werkomgeving altijd beschikbaar
  • Werken via computer, laptop, tablet en smartphone
  • Kosten per gebruiker, maandelijks aan te passen

 

Voor wie is een online werkplek interessant?

Iedereen, van ZZP-er tot MKB-er, is gebaat bij een veilig en flexibele werkplek. U kunt aan de slag zonder aanvangsinvestering en betaalt per gebruiker per maand voor uw online werkomgeving. Daarom is deze oplossing haalbaar en betaalbaar voor ieder type organisatie.

 

Hoe laat Helder Telecom & ICT u optimaal profiteren van een online werkplek?


Ten eerste maken wij samen met u een inventarisatie van uw huidige werkomgeving en uw wensen voor de toekomst. Samen stellen wij uw online werkplek samen en zorgen voor een naadloze migratie van de oude naar de nieuwe omgeving. Na deze installatie dragen wij, indien gewenst, zorg voor het beheer en de beveiliging van de online werkplekken.

 

Lees hier meer over werkplekbeheer en –beveiliging

Gratis adviesgesprek over online werkplek

 

Veilig online werken 

 

ADVIES NODIG?

 

Bel: 0884435333

 Contactformulier

© Copyright 2023

Disclaimer